<div style='color: #000;'>Voedselbank Voorschoten</div><div style='color: #d9782d;'>deelt wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>30 pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>Onze vrijwilligers</div><div style='color: #d9782d;'>stellen wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>pakketten samen</div> <div style='color: #000;'>Postcode Loterij steunt </div><div style='color: #d9782d;'>de voedselbanken</div>

Overzicht 2017

Laten we eens terugkijken naar wat er in 2017 zoal gebeurde in en om de VB. In de eerste plaats waren dat 3 inzamelacties: in april bij Jumbo in Noord-Hofland, in september bij de nieuwe DIRK in het centrum en de week voor Kerstmis bij Albert Heijn. Daarbij werd ons magazijn steeds rijkelijk aangevuld zodat we onze cliënten een degelijk pakket konden blijven bieden.

In februari hadden we de gelegenheid om bij een Albert Heijn in Den Haag alle niet-houdbare producten, waar AH in verband met een verbouwing vanaf moest, te gaan ophalen. Met een propvolle gehuurde koel-auto kwamen we terug, waarna we extra uitdeeldagen ingelast hebben en ook daarna onze cliënten nog weken blij hebben kunnen maken met producten die we anders niet zo vaak in het pakket hebben.

Door een proef hebben we sinds een aantal weken steeds voldoende vlees en vis om uit te delen. We hopen dat deze proef zal worden omgezet in een vaste samenwerking. De samenwerking met de Fairmarkt aan het Treubplein verloopt ook prima: iedere week halen we daar wisselende aantallen producten op uit het assortiment van deze bio-winkel. Daarnaast krijgen we via de stichting "Maaltijd voor een kind" om de andere week een flinke hoeveelheid fruit aangeboden, die we dan direct kunnen uitdelen. Verder is er het hele jaar door, maar vooral rond de feestdagen uit allerlei verschillende hoeken (scholen, zoals BSN en het Kompas, maar ook door particulieren) van alles en nog wat aangeboden.

Dit betekent dat de kwaliteit van de pakketten en het aantal producten per krat het afgelopen jaar is verbeterd. Laten we hopen dat de proef m.b.t. ingevroren vlees en vis inderdaad verlengd wordt zodat we dit kunnen doortrekken en zelfs verder kunnen verbeteren.

Ook over externe vrijwilligers heeft de Voedselbank niet klagen gehad: zowel de lokale Rotary Club als de scholieren van de BSN (British School) zijn trouwe ondersteuners bij de inzamelacties. Daarnaast ontvingen we diverse donaties van zowel particulieren als van maatschappelijke organisaties. Wij zijn al deze mensen veel dank verschuldigd.

Helaas moeten we afscheid nemen van ons bestuurslid Marion Wesselius, die verhuist naar Noord-Holland. Het was lastig om een goede vervanger voor haar te vinden, maar gelukkig zijn we daar inmiddels toch in geslaagd. Martin Wouters volgt haar op.

Tot slot wil ik hierbij graag alle vrijwilligers hartelijk danken voor hun enorme inzet. Het is echt alleen door hún inzet dat onze cliënten iedere week een op maat samengesteld pakket uitgedeeld krijgen!

Januari 2018
Floris van Gulick
Voorzitter

Deel dit nieuws