<div style='color: #000;'>Voedselbank Voorschoten</div><div style='color: #d9782d;'>deelt wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>30 pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>Onze vrijwilligers</div><div style='color: #d9782d;'>stellen wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>pakketten samen</div> <div style='color: #000;'>Postcode Loterij steunt </div><div style='color: #d9782d;'>de voedselbanken</div>

Britse School in Voorschoten helpt opnieuw de Voedselbank in Voorschoten

Ter gelegenheid van de Wereld Voedseldag halverwege oktober hebben leerlingen van de “senior school”van de Britse School in Nederland opnieuw een voedsel-inzamelactie gehouden onder hun families en bekenden. Daarnaast organiseerden zij op school ook een heel succesvolle verkoop van zelfgebakken taarten (“Bake Sale”). De opbrengst aan aan producten (ca. 550!), zowel als de opbrengst in geld van de Bake Sale (ca. € 450!) werden naderhand beide geschonken aan de Voedselbank in Voorschoten.

De British School en de Voedselbank onderhouden al jarenlang goede contacten. De voorzitter van de Voedselbank geeft jaarlijks aan leerlingen van 12th grade een presentatie over het werk van de Voedselbank, die past in het curriculum van deze leerlingen. De leerlingen helpen de Voedselbank jaarlijks met deze interne inzamelingen (en Bake Sale) alsook als vrijwilligers bij één van de inzamelacties bij de diverse supermarkten in het dorp.

De Voedselbank is heel blij met de opbrengst. De gulle gevers hadden zich goed gehouden aan het lijstje van producten waaraan de Voedselbank behoefte had en het aanzienlijke geldbedrag wordt gebruikt om wekelijks niet-houdbare producten van te kopen die vervolgens kunnen worden uitgereikt. De voedselbank hecht dan ook veel waarde aan deze samenwerking met de Britse School en is de school en de leerlingen veel dank verschuldigd voor hun jarenlange inzet.

De Voedselbank Voorschoten is voor het verzorgen van de wekelijks uit te delen pakketten voor een belangrijk deel afhankelijk van inzamelacties. Momenteel maken ongeveer 85 mensen in Voorschoten (waaronder ca. 35 kinderen) gebruik van de hulp van de Voedselbank.

 

Deel dit nieuws