De Voedselbank Voorschoten maakt deel uit van de landelijke organisatie Voedselbanken Nederland. De aangesloten voedselbanken groeien explosief. Wekelijks worden 35.000 voedselpakketten vanuit bijna 150 vestigingen uitgedeeld en zijn ongeveer 85.000 Nederlanders afhankelijk van de voedselbank. In 2013 groeide het aantal klanten met 30%. Wat begon als lokaal initiatief is uitgegroeid tot een landelijke vereniging met ruim 8.300 vrijwilligers. Daar maken wij een klein onderdeel van uit.

Een overzicht van de aangesloten voedselbanken in Nederland kunt u vinden op www.voedselbankennederland.nl.

De Voedselbank Voorschoten is in 2006 opgericht. De organisatie beschikt momenteel naast 4 bestuursleden over nog 7 vrijwilligers. Deze verzorgen het afhalen/de inkoop, de sortering en het uitdelen van de goederen

De Voedselbank Voorschoten werkt als organisatie nauw samen met zoveel mogelijk instanties en kerken in de regio. Met name de maatschappelijke instellingen zijn hierbij van belang door hun contacten met de doelgroep van de Voedselbank. Zij verwijzen mensen door die in aanmerking komen voor een pakket.

Wekelijks deelt de Voedselbank Voorschoten 30 pakketten uit.