<div style='color: #000;'>Voedselbank Voorschoten</div><div style='color: #d9782d;'>deelt wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>30 pakketten uit</div> <div style='color: #000;'>Minder dan 0,5 % van verspild voedsel</div><div style='color: #d9782d;'>bereikt ons</div> <a href='http://voedselbankennederland.nl/nl/voedselveiligheid.html'><div style='color: #000;'>Voedselveiligheid</div><div style='color: #d9782d;'>speerpunt</div><div style='color: #d9782d;'>in strategie</div></a> <div style='color: #000;'>Ambassadeur René Froger</div><div style='color: #d9782d;'>helpt in strijd tegen armoede</div> <div style='color: #000;'>Onze vrijwilligers</div><div style='color: #d9782d;'>stellen wekelijks</div><div style='color: #d9782d;'>pakketten samen</div> <div style='color: #000;'>Postcode Loterij steunt </div><div style='color: #d9782d;'>de voedselbanken</div>

Groot succes inzameling bij Jumbo Tom van Vliet in december 2022

Vorige maand verscheen er in De Voorschotense Krant een stukje over het wel en wee van de Voedselbank in ons dorp. Daaruit bleek dat het de Voedselbank voorlopig nog goed gaat en dat ons magazijn behoorlijk gevuld is. Tegelijkertijd blijft de verwachte grote toeloop van nieuwe cliënten nog uit, hoewel we een duidelijke stijging van het aantal aanvragen zien.

De afgelopen jaren heeft de Voedselbank, samen met vrijwilligers van Rotary Club Voorschoten-Leidschendam, steevast rond Kerstmis een inzamelactie voor houdbare producten gehouden bij één van de supermarkten in het dorp. Dat leverde dan door de altijd grote vrijgevigheid van de Voorschotenaren een opbrengst van enkele duizenden producten op, waarmee we ons een aantal maanden konden bedruipen. Maar versproducten moesten we uit andere bronnen zien te verkrijgen.

Om die reden hebben we in samenwerking met Tom van Vliet (van Jumbo Tom van Vliet) dit jaar gekozen voor een iets andere inzameling dan u van ons gewend bent. Op zaterdag, 17 december, stonden er Rotary leden met een marktkraam bij de ingang van Jumbo in Noord Hofland. Deze keer niet met de vraag of Jumbo klanten een paar producten extra konden kopen, om die daarna af te geven bij de stand van de VB,  maar om voor de Voedselbank een kleine financiële donatie te doen. Bij de stand stonden twee ‘Kerstpakketten’ (één van €5 en één voor €10), die je weliswaar niet kon kopen, maar die symbool stonden voor hulp aan de Voedselbank rond de Kersttijd. Je kon ter plekke gebruik maken van de aanwezige pinapparaten. En die genoemde bedragen stonden ook niet vast; je kon zelf bepalen hoeveel je wilde doneren. Aan het eind van de dag wist Tom van Vliet, eigenaar van de supermarkt, precies hoeveel er in totaal was gedoneerd (bijna € 4.700 !). Dat bedrag is nu het tegoed, dat de Voedselbank gedurende 2023 bij deze Jumbo kan besteden aan versproducten.

Dat is een groot voordeel voor de Voedselbank: we kunnen zelf bepalen welke versproducten we wanneer willen aanschaffen. We zijn dan ook heel positief over deze opzet en bedanken Tom van Vliet voor het aanleveren van dit concept.

Deel dit nieuws